augered and driven piling
 
dynamic compaction soil modification / stabilisation Geomechanical Foundations & Room Below
retrofit basements
 

Case Study - Mr & Mrs P. SW London

room below Case StudyMr. & Mrs. P purchased a run down property with great potential in South West London. He is a commercial surveyor and she a lawyer. As a couple they had a remarkable flare for seeing what is possible. Their Architects, Messrs. Salt Evans, translated their imagination into architectural drawings and their Consulting Engineers, Messrs. William Atwell & Partners, did the necessary structural drawings and calculations. Room Below were the appointed Basement Contractors. The result is a magnificent riverside property which has multiplied threefold in value.

When constructing the basement Room Below also reduced the level of the rear garden forming a lower ground floor dining room, utility and kitchen at the rear which merges with the garden patio providing views over the River Thames.

Click on images below to enlarge.

 

new build housing
confined sites & phased developments
Room Below, Retrofit Basements for family rooms, games rooms, utility rooms, study, home cinema or even a granny flat.
confined sites & phased developments
 
  © Copyright 2009, GeMech | Disclaimer vibro - stone columns vibro displacement
geomechanical foundations & Room Below